Svet 16.8.2016 6:00

V dunajski Albertini razstava Sodobno

Dunaj, 16. avgusta - V dunajskem muzeju Albertina so na ogled postavili razstavo z naslovom Sodobno. Na njej je poudarek na umetnosti druge polovice 20. stoletja, predstavlja pa tako dela najvidnejših umetnikov tistega časa kot tudi vso raznovrstnost postmodernizma. Razstava bo na ogled do 19. marca prihodnje leto.

V središču postavitve so dela Anselma Kieferja, Gerharda Richterja, Arnulfa Rainerja, Georga Baselitza, Alexa Katza, Marie Lassnig in še nekaterih drugih umetnikov, piše na spletni strani muzeja.

Postavitev prek približno 80 umetniških del ilustrira vso raznolikost postmodernizma, ki sega od figuralike do abstrakcije, od barvne estetike do političnih tem. Ob tem daje vpogled tudi v vzporedne trende zadnjih nekaj desetletij.

Dela sodobne umetnosti predstavljajo v muzeju Albertina, ki je bil ustanovljen leta 1776, v zadnjih letih levji delež med novimi pridobitvami. V središču zbiralne politike muzeja so dela na papirju, njihovo predstavljanje javnosti pa je osrednje poslanstvo muzeja, še piše na muzejski spletni strani.