Svet 19.8.2016 6:00

Na otoku Rab septembra prvi jazz festival

Rab, 19. avgusta - Na otoku Rab bo med 8. in 10. septembrom potekal prvi Rab Jazz Festival, ki ga bo uvedel koncert hrvaškega jazz pianista Matije Dedića, pozneje pa bo zavzel več otoških prizorišč. Na tridnevnem festivalu bodo nastopili priznani hrvaški jazz vokalisti in zasedbe.

Dedić bo na otvoritvenem koncertu zaigral pesmi z albuma Matija svira Arsena, na katerem je posnel avtorske različice nekaterih najbolj znanih kompozicij svojega preminulega očeta, znanega hrvaškega kantavtorja Arsena Dedića.

Na festivalu bosta med drugim nastopila Zvjezdan Ružić Trio, v katerem sodeluje slovenski bobnar Bojan Krhlanko, ter Bruno Mičetić Trio.

Festival bosta sklenila nastopa reškega kontrabasista in bas kitarista Damjana Grbaca ter kantavtorke Elme Burnić, ki bo nastopila s svojim triom. Jazz pevka se na Rab vrača po dveh julijskih koncertih, na katerih je predstavila sevdah in brazilski jazz.

V spremljevalnem programu bodo pripravili razstavo fotografij hrvaškega glasbenega kritika Davorja Hrvoja, ki je eden redkih umetnikov, ki spremlja jazz glasbo tudi skozi fotografije.