Slovenija 28.8.2016 8:00

V Ljubljani bo vrata odprl Evropski karierni center za umetnike

Ljubljana, 28. avgusta - S koncertom Mednarodnega orkestra Ljubljana, ki ga vodi dirigentka Živa Ploj Peršuh, bo z delovanjem začel Evropski karierni center za mlade umetnike - Triple Bridge. Njegovo poslanstvo bo celovito izobraževanje mladih umetnikov, tako na umetniškem področju kot drugih, ki so pomembna za njihovo doseganje kariernih ciljev.

Tako bo izobraževanje poleg strokovnega glasbenega vključevalo tudi druge vsebine, kot so marketing, digitalni mediji, trendi v komuniciranju in kulturni menedžment. Izobraževalne programe bo vodilo okoli 20 profesorjev. Vsebine bodo razpisane predvidoma novembra. Mladi bodo imeli priložnost praktičnega dela, nastopanja, mreženja in pridobivanja znanja od strokovnjakov, ki bodo prihajali v Ljubljano z vsega sveta, so zapisali organizatorji projekta.

Pobudnik ustanovitve kariernega centra je Branimir Slokar Akademija, ki pod umetniškim vodstvom Žive Polj Peršuh deluje pod okriljem Ljubljana Festivala. K sodelovanju so v akademiji pritegnili osem uglednih sorodnih institucij, kot so italijanska nacionalna akademija Santa Cecilia, nizozemski in črnogorski filharmonični orkester.

Ime kariernega centra Triple Bridge se navdihuje pri prepoznavnem simbolu Ljubljane - Tromostovju. Poslanstvo centra Triple Bridge je namreč usposabljanje mladih umetnikov za uspešen prehod iz študijskega v karierno obdobje, pri čemer je ena glavnih nalog povezovanje in premoščanje razdalj.

Na nocojšnjem koncertu v Grand Hotelu Union bo v izvedbi glasbenikov Mednarodnega orkestra Ljubljana iz okoli 35 držav zazvenelo delo Clauda Debussyja Preludij k favnovemu popoldnevu in skladba Antonina Dvoržaka Simfonija št. 9 v e-molu.

Projekt Triple bridge podpira Evropska Unija, ki mu je namenila sredstva za naslednja štiri leta iz programa EU za kulturo Creative Europe. Podpirajo ga tudi Mestna občina Ljubljana, Festival Ljubljana in sponzorji.