Svet 6.9.2016 5:00

Ed Harris se pripravlja na debut na West Endu

London, 6. septembra - Ameriški igralec Ed Harris bo letos prvič nastopil na odru West Enda v predstavi Pokopani otrok po drami Sama Sheparda iz leta 1978, v kateri avtor portretira disfunkcionalno družino. Nastopil bo v vlogi očeta Dodge, mati Halie, ki z najstarejšim sinom spočne otroka, pa bo igrala Harrisova žena Amy Madigan, je poročal britanski BBC.

Harris in Madiganova sta v začetku leta že nastopila v newyorški postavitvi predstave na Broadwayu. Na londonskem West Endu bo predstava na sporedu v gledališču Trafalgar Studios od 14. novembra do 18. februarja.

Igralca sta se poročila potem, ko sta leta 1984 skupaj nastopila v filmu Places in the Heart v režiji Roberta Bentona. Vse odtlej sta se večkrat skupaj pojavila v filmih, Harris pa je ženi namenil tudi vlogo v svojem režijskem prvencu Pollock.

Shepardova drama Pokopani otrok velja za okrutno in tragično besedilo. V pokopanem otroku je prva povzročiteljica zmede mati Halie, ki gre s svojo strastjo predaleč in s starejšim, tudi "najlepšim" sinom Tildnom rodi otroka. Tildnov oče Dodge incestnega pankrta ubije in zakoplje v vrtu za hišo, da bi prikril sramoto navzven in v družini navznoter spet ustvaril ravnovesje, da bi torej enkrat za vselej vsi skupaj in vsakdo posamič pozabili na zločin, so zapisali v SNG Nova Gorica ob predstavi, ki jo je režiral Dušan Jovanović.

Drama je leta 1979 prejela Pulitzerjevo nagrado, v Londonu pa so jo prvič na oder postavili leta 1980 v Gledališču Hampstead, je še pisal BBC.