Svet 7.9.2016 6:00

Paolo Sorrentino bo posnel film o Berlusconiju

Rim, 7. septembra - Italijanski režiser Paolo Sorrentino, nagrajen s tujejezičnim oskarjem za film Neskončna lepota, si je za svoj naslednji projekt zadal dramo o nekdanjem italijanskem premierju in medijskem mogotcu Silviu Berlusconiju. Delovni naslov filma v italijanskem jeziku, za katerega že piše scenarij, je Loro (Oni). Snemati bi ga lahko začel že poleti 2017.

Brdo pri Kranju. Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Brdo pri Kranju.
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

V naslovu Loro se skriva tudi besedna igra, saj spominja na še eno italijansko besedo - l'oro -, ki pomeni zlato.

Za priznanega režiserja to ne bo prva zgodba o vplivnih možeh. Pred tem je že posnel dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.

Novi film bo sledil nedavno končani TV seriji v angleškem jeziku Mladi papež. Desetdelna nadaljevanka, v kateri je glavno vlogo odigral Jude Law, je bila odlično sprejeta na premieri minuli konec tedna na filmskem festivalu v Benetkah.

Producent filma bo predvidoma družba Indigo Films, ki je bila udeležena pri vseh dosedanjih Sorrentinovih filmih. Zelo verjetno pa tokrat ne bo sodelovala družba Medusa, ki jo obvladuje Berlusconi in je sofinancirala režiserjeve najnovejše filme, kot sta Neskončna lepota in Mladost, je poročal Variety.

Berlusconi, ki bo konec meseca dopolnil 80 let, je bil na filmu že večkrat upodobljen, med drugim v komediji Nannija Morettija iz leta 2006 Il Caimano (Kajman). Eden najbogatejših ljudi na svetu se bo pričakovanjih počasi umaknil iz politične arene, v središču katere je bil več kot dve desetletji. Julija je imel operacijo na srcu, avgusta pa je kitajskim kupcem prodal nogometni klub AC Milan.