Svet 18.9.2016 5:00

Italijanski pevec Al Bano bo nastopil s Carrerasom in Domingom

Milano, 18. septembra - Priljubljenemu italijanskemu pevcu Al Banu se bodo najverjetneje uresničile sanje. V prihodnjem letu se mu namreč obeta, da bo na Kitajskem nastopil skupaj z zvezdniškima tenoristoma Josejem Carrerasom in Placidom Domingom, je povedal za milanski časopis Corriere della Sera.

Hrvaška. Sloviti španski tenorist Jose Carreras. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška.
Sloviti španski tenorist Jose Carreras.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Kot je še razkril 73-letni pevec, ki je zaslovel v 80. letih minulega stoletja, želi obenem dokončati dokumentarni film o svoji 94-letni materi Jolandi.

Al Bano je bil poročen z Romino Power, s katero sta sestavljala tudi pevski duo. Z njo je imel štiri otroke, vendar je leta 1994 tedaj 23-letna Ylenia izginila na Floridi; pozneje so jo razglasili za mrtvo. Po njenem izginotju je razpadel zakon slavnih glasbenikov. Še dva otroka ima z Loredano Lecciso.

Romina Power in Al Bano sta mednarodno slavo dosegla s pesmimi, kot so Felicita, Ci sara in Sempre sempre. S prvima dvema skladbama sta tudi tekmovala na festivalu italijanske popevke Sanremo ter dosegla drugo oziroma prvo mesto. Nazadnje sta na festivalu nastopila leta 1991.