Svet 2.10.2016 5:30

Kate Bush bo izdala trojni koncertni album Before The Dawn

London, 2. oktobra - Britanska pevka in tekstopiska Kate Bush bo 25. novembra izdala trojni koncertni album Before The Dawn, ki je nastal iz materiala, posnetega na njenih 22 koncertih v londonski dvorani Hammersmith Apollo leta 2014. Album bo na voljo na treh CD-jih oziroma na štirih vinilkah. Vsak CD bo vključeval tematski nabor skladb, piše portal NME.

Kate Bush je leta 2014 v koncertni dvorani Hammersmith Apollo izvedla 22 koncertov. To so bili njeni prvi nastopi po turneji leta 1979, v Londonu pa je večkrat povedala, da v živo zatem kar nekaj časa ne bo nastopala.

Prvi del trojnega albuma, poimenovan Prvo dejanje, bo vključeval sedem uspešnic Kate Bush, med njimi Hounds Of Love in Running Up That Hill. Drugo dejanje bo vključevalo skladbe iz druge strani plošče Hounds Of Love iz leta 1985, ki velja za najboljši album glasbenice. Gre za sekvenco skladb, naslovljenih The Ninth Wave. Med njimi je tudi govorjena The Astronomer's Call.

Tretje dejanje prinaša skladbe iz drugega dela albuma Aerial iz leta 2005, naslovljenega A Sky Of Honey. Dodana mu je tudi nova pesem glasbeničinega sina Bertieja McIntosha, iz koncertov pa še pesmi Among Angels in Cloudbusting. Vključuje tudi skladbo Never Be Mine, ki pa je pevka na koncertih ni zapela. Posnetek je najverjetneje nastal na vajah.

Za enkrat ni napovedano, da bodo izdajo dopolnili tudi video posnetki iz nastopov. Kate Bush je tudi posnetke iz turneje leta 1979 objavila na mali plošči On Stage, ki jo je spremljala video kaseta. Leta 1994 je po videu nastal album v živo.

Nazadnje je Kate Bush leta 2011 izdala album 50 For Words For Snow.