Svet 7.10.2016 5:00

V kalifornijski puščavi trije zaporedni večeri z legendami rocka

Los Angeles, 7. oktobra - Kalifornijska puščava v mestu Indio bo ta konec tedna združila nekaj največjih imen rock and rolla. Obiskovalci festivala Desert Trip bodo imeli enkratno priložnost, da v živo doživijo The Rolling Stones in Boba Dylana, Paula McCartneyja in Neila Younga ter Rogerja Watersa in skupino The Who. Nastope bodo ponovili prihodnji konec tedna.

Težko pričakovani festival bo po predvidevanjih postavil nov rekord v glasbeni industriji. Po besedah Paula Tolletta, predsednika glasbene agencije Goldenvoice, ki prireditev organizira, bi lahko zbral 150 milijonov dolarjev. S tem bo presegel prejšnji rekord - 84,2 milijona dolarjev z lanskega festivala Coachella, ki ga agencija organizira na istem prizorišču.

Večdnevni festival z legendami rocka je bil sicer po poročanju lokalnega časnika The Desert Sun zgolj ena od zamisli, ki jih je Tollett preigraval pred enim letom, ko si nihče ni zamišljal, da bo dosegel takšen uspeh. Zaradi velikega zanimanja bodo glasbeniki nastopili dva zaporedna konca tedna. Koncerti se bodo začenjali ob sončnem zahodu.

Festival bosta odprla nastopa The Rolling Stones in Dylana, naslednji dan bosta oder zavzela Neil Young in Paul McCartney, sklenila pa ga bosta Roger Waters in zasedba The Who.

The Rolling Stones so se odhoda na festival zelo veselili. Med oboževalci so v sredo sprožili ugibanja, ali bodo 6. oktobra izdali nov, bluesovsko obarvani album, člani zasedbe pa so nato na Twitterju objavili, da so se podali na pot na festival. Po zadnjih informacijah bo novi album zasedbe izšel 2. decembra, prednaročila pa sprejemajo od danes.

Urednik spletne strani Pollstar Gary Bongiovanni je prisotnost naštetih legend rocka na enem samem dogodku označil kot "edinstven koncept, ki bo gotovo uspešen". "To bo zgodovinski dogodek, šest takšnih nastopov v treh dneh, česa takšnega še ni bilo. Res bo edinstvena življenjska izkušnja," je pred časom povedal za francosko tiskovno agencijo AFP.