Slovenija 18.10.2016 0:30

V Ljubljani bo vrata odprl Mesec oblikovanja

Ljubljana, 18. oktobra - S podelitvijo oblikovalskih nagrad in odprtjem razstav se bo drevi v Mestu oblikovanja v nekdanji tiskarni Mladinske knjige na Dunajski cesti začel 14. festival Mesec oblikovanja. Pod naslovom Kreativni turizem bo ponudil razstave in konferenco ter druge dogodke.

Ljubljana. Mesto oblikovanja. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mesto oblikovanja.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na odprtju bodo podelili mednarodne nagrade najboljšim izdelkom na razstavi Znamke in znamenja ter nacionalne nagrade za oblikovanje v več kategorijah: oblikovanje leta, interier leta, brezčasni in perspektivni.

Na mednarodni razstavi Znamke in znamenja bo predstavljen izbor izvirnih in kakovostno oblikovanih izdelkov s področja produktnega in modnega oblikovanja. Razstavo Bonboni bodo sestavljale turistične sobe, ki so jih zasnovali arhitekti in oblikovalci ter drugi predstavniki kreativnih industrij v sodelovanju s partnerji iz gospodarstva.

Odprli bodo še razstavo projekta Slovenska Vinopeka ter razstavo Akademije, na kateri se predstavljajo akademija in fakultete s področja oblikovanja in arhitekture.

Za 20. oktober pa organizatorji napovedujejo konferenco in odprtje razstave Prenova za kreativni turizem, na kateri bodo predstavljeni primeri dobrih praks prenove starih tradicionalnih slovenskih hiš za turistične namene.

Mesec oblikovanja, ki ga organizira zavod Big, bo ponudil še kontaktne mize, delavnice, oblikovalsko okuševalnico in gospodarsko-arhitekturni forum. Sklenil se bo 18. novembra.