Slovenija 2.11.2016 13:24

V Ruskem centru znanosti in kulture fotografska razstava o Rusiji

Ljubljana, 2. novembra - V Ruskem centru znanosti in kulture (RCZK) v Ljubljani bodo v četrtek ob 17. uri odprli fotografsko razstavo z naslovom Rusija: Ljudje, kraji, trenutki. Na ogled bo 30 fotografij, ki so jih ruski in tuji novinarji ter fotografi posneli v najrazličnejših kotičkih Rusije.

Obiskovalci na fotografijah ne bodo videli "sijajnega leska iz vodičev", temveč pravo življenje brez olepševanja, enost narave in človeka ter različne aspekte Rusije iz neobičajnih zornih kotov. Fotografije so zelo raznovrstne, od trenutkov iz življenja narave in človeka, jutranje konice na moskovski podzemni železnici do dela ribičev na Bajkalskem jezeru, so ob razstavi zapisali organizatorji.

Razstavo pripravlja Rossijskaja gazeta v okviru mednarodnega multimedijskega projekta Russia Beyond The Headlines ob podpori RCZK in ruskega veleposlaništva v Sloveniji.

Odgovorni urednik projekta Russia Beyond The Headlines Jevgenij Abov je ob razstavi zapisal, da postavitev predstavlja novo etapo v razvoju projekta in prispeva k razvoju partnerskega dialoga med Rusijo in Slovenijo, ki se v zadnjih letih lepo razvija.

Častni gostje na odprtju razstave bodo ruski veleposlanik Doku Gapurovič Zavgajev, minister za kulturo Tone Peršak in ljubljanski župan Zoran Janković.