Slovenija 4.11.2016 8:44

V Radomljah premiera družinskega muzikala Annie

Radomlje, 4. novembra - V Kulturnem domu Radomlje bodo drevi premierno uprizorili družinski muzikal Annie, postavljen v leto 1930, v čas velike depresije. To je bil čas, ko so bile sirotišnice zavetje marsikateremu otroku, tudi v ZDA.

Skoraj 40 let po premieri muzikal Annie še vedno ostaja ne le eden najbolj priljubljenih družinskih muzikalov, temveč tudi neomajen simbol optimizma.

Annie je amaterska produkcija, ki po dogovoru z Music Theatre International, nastaja v produkciji KD Ihan in KD Mlin Radomlje ter v sodelovanju z Godbo Domžale. Pri uprizoritvi sodeluje 60 nastopajočih, med njimi 14 otrok in 32 glasbenikov.

Zgodba gre takole: Odkar pomni, enajstletna sirota Annie verjame, da se bosta njena mama in oče vrnila ponjo v newyorško sirotišnico, kjer ji vsakdan otežuje ravnateljica Miss Hannigan.

A ko se ponudi priložnost, da bi božične praznike preživela pri slavnem milijarderju Oliverju Warbucksu, se Annie ves svet obrne na glavo. Namesto vsakodnevnega garanja se ji ponudi življenje v izobilju, obenem pa dobi priložnost, da ob Warbucksovi pomoči poišče svoje starše.

Muzikal Annie je zasnovala ista kreativna ekipa, ki je nedavno pod režijo Nejca Lisjaka in glasbene vodje, skladateljice Uršule Jašovec uspešno uprizorila muzikal Moje pesmi moje sanje.

Uprizoritve muzikala Annie bodo na sporedu ves november.