Slovenija 17.11.2016 14:24

Za Bežigradom ponovno dnevi korejskega filma

Ljubljana, 17. novembra - V kino-gledališču Bežigrad bodo tudi letos potekali Dnevi korejskega filma. Brezplačne projekcije korejskih filmov bo nocoj ob 19. uri uvedel film Veteran režiserja Seung-Wana Ryooja. Do 20. novembra bodo na sporedu še Osumljenec v režiji Sin-Yeona Wona, Gospodična režiserja Chan-Wooka Parka in Znotraj lepote v režiji Jong-Yeola Baeka.

Ljubljana. Kino, kino dvorana, film. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kino, kino dvorana, film.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Letošnji Dnevi korejskega filma prinašajo najnovejše korejske filmske uspešnice. Že nocoj si bo mogoče ogledati film Veteran. "Detektiv Do Chul je povabljen v nočni klub, kjer spozna Tae Ohja, milijonarjevega dediča poslovne skupine Sinjin. Prepričan je, da je Tae Oh odvisnik od drog in poskuša začeti raziskavo, a ga pri tem ustavijo nadrejeni," o filmu piše na spletni strani kino-gledališča Bežigrad.

V filmu Osumljenec nastopa najboljši skrivni agent v Severni Koreji - Ji Dong Chul, ki so mu pobili celotno družino. Na begu se preživlja kot osebni voznik predsednika neke pomembne korporacije, ki ga umorijo. Pred agentom so novi izzivi.

Film Gospodična je posnet po predlogi angleškega romana Sarah Waters Žeparka. Režiral ga je Chan-Wook Park, ki je najbolj znan po mednarodno priznanem filmu Stari.

Dneve bo v nedeljo sklenila projekcija filma Znotraj lepote. Protagonist filma Woo Jin se vsako jutro zbudi z drugačnim telesom. Včasih je moški, ženska, star, mlad ali celo druge narodnosti. Znotraj je enaka oseba, zaljubljena v dekle z imenom E-Soo. Ta izve za njegovo skrivnost, a mu kljub vsemu ljubezen vrača.

Dnevi korejskega filma so za Bežigradom potekali tudi lani, ko je Veleposlaništvo Republike Koreje na Dunaju z njimi obeležilo 20-letnico oddelka za azijske študije ter začetek izvajanja študijskega programa koreanistika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Veleposlaništvo podpira tudi letošnje projekcije.