Slovenija 27.11.2016 0:30

Pogovor s Paolom Rumizem za sklep 32. knjižnega sejma

Ljubljana, 27. novembra - V Cankarjevem domu se bo nocoj s pogovorom z italijanskim pisateljem in novinarjem Paolom Rumizem sklenil 32. slovenski knjižni sejem (SKS). Z Rumizem se bo o potopisu Kot konji, ki spijo stoje pogovarjal Ervin Hladnik - Milharčič. Država v gosteh sejma je bila letos Italija, na sejmu pa je več kot 100 razstavljavcev ponudilo 3000 novih knjig.

Ljubljana. 32. Slovenski knjižni sejem. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
32. Slovenski knjižni sejem.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Za delo Kot konji, ki spijo stoje je Rumiz stopil po sledeh svojih dedov, vojakov na ruski vzhodni fronti. Z vlakom je odpotoval v Galicijo, na mitsko vzhodno mejo nekdanjega cesarstva, ki si jo danes delita Poljska in Ukrajina. "Knjiga je briljantno napisana elegija pozabljenim vojakom, začrtana pa je kot potopis skozi mesta sodobne Evrope," piše na spletni strani sejma.

Rumiz je zgolj eden od številnih tujih gostov, ki so obiskali letošnji knjižni sejem. Med italijanskimi gosti so se v Ljubljani mudili avtorica, založnica in filmarka Elisabetta Sgarbi, ki je bila častna govornica na odprtju sejma, pisatelja Susanna Tamaro in Antonio Scurati, pa tudi filozof Giorgio Agamben.

Bogat razstavni program bo do večera popestrilo več kot 280 spremljevalnih dogodkov, ki med drugim potekajo v sklopu Založniške akademije, Foruma za obiskovalce in Debatne kavarne. Pester program nudi Pisateljski oder, zelo živahno je na otroškem Cicifestu.

Sejemsko ponudbo lahko obiskovalci izkoristijo še danes do 18. ure.