Svet 6.12.2016 5:00

David Bowie posthumno nominiran za nagrado BBC britanski glasbenik leta

London, 6. decembra - Legendarni glasbeni kameleon David Bowie je posthumno nominiran za nagrado BBC britanski glasbenik leta. Poleg glasbenika, ki je preminil januarja letos, so za nagrado nominirani še Adele, Calvin Harris, Jess Glynne in zasedba Coldplay. Nagrado bodo 12. decembra, skupaj z ostalimi glasbenimi nagradami BBC, podelili v Londonu.

Velika Britanija, London. Pop legenda David Bowie. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Velika Britanija, London.
Pop legenda David Bowie.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Bowiejeva posthumna nominacija za glasbenika leta sledi novici, da njegov zadnji album Blackstar ni bil uvrščen na seznam nominirancev za album leta. V peterico so uvrščeni album Ricka Astleyja, naslovljen 50, A Head Full of Dreams skupine Coldplay, Alone in the Universe zasedbe Jeff Lynne's ELO, Love & Hate Michaela Kiwanuke ter album 25 glasbenice Adele.

Prav Adele je bila lani razglašena za britansko glasbenico leta, prejela pa je tudi nagrado za najboljši nastop v živo. Minuli teden je BBC naznanil, da bo nagrado za najobetavnejšega mladega izvajalca prejela pop pevka Izzy Bizu.

Na podelitvi glasbenih nagrad BBC v londonski večnamenski dvorani ExCel bodo med drugim nastopili Craig David, John Legend, Robbie Williams ter zasedba Kaiser Chiefs.