Slovenija 15.12.2016 11:14

Tudi letos otroke vabijo v pravljično deželo Gorajte

Škofja Loka, 15. decembra - Društvo Oddih Gorajte že sedmo leto pripravlja Pravljično deželo Gorajte. Letos bo v gozdičku v Gorajtah, nedaleč stran od Škofje Loke, v nedeljo zaživela prenovljena pravljična dežela. Do 28. decembra bo otroke popeljala v svet pravljičnih junakov.

Škofja Loka, Gorajte. Pravljična dežela Gorajte. Foto: Tinkara Zupan/STA Arhiv STA

Škofja Loka, Gorajte.
Pravljična dežela Gorajte.
Foto: Tinkara Zupan/STA
Arhiv STA

Pravljična dežela, kjer v lesenih hiškah živijo pravljični junaki, zaživi v predbožičnem času, ko ti v polurni predstavi otrokom približajo deželo in pet različnih pravljic. Predstave bodo letos potekale od nedelje, 18. decembra, do srede, 28. decembra, in sicer ob 15. uri in 17. uri z izjemo božičnega dne, ko predstav ne bo.

Letos bodo otroke v svet pravljic popeljali junaki Muca Copatarica, Čarovnica Cica Mica, Zvezdica Zaspanka, Volk in trije prašički in Rdeča Kapica.

Organizatorji letos vabijo tudi v deželo Nije, kjer bodo otroke zabavali Peter Pan, poglavar Indijancev v indijanski vasi in kapetan Kljuka s svojim zakladom. Napovedujejo tudi prihod Vile Zvončice ter srečanje z govorečim hrastom - Modrecem.

Obiskovalci se v pravljični deželi zberejo 20 minut pred začetkom predstave, v tem času otroke zabava animatorka Muca Copatarica. V predstavi se otroci sprehodijo skozi celotno Pravljično deželo. Na petih postajah jim pravljični junaki pripovedujejo pravljice. Ob koncu predstave otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari. V ta namen morajo starši za svojega otroka prinesti darilo v darilni vrečki, opremljeni z njegovim imenom. Po obdarovanju sledi še čajanka s piškoti.

Ogled vseh predstav je brezplačen. Predhodna prijava ni potrebna. Za lažje pokritje stroškov organizacije in postavitve pravljične dežele pa zbirajo prostovoljne prispevke, so sporočili organizatorji.