Slovenija 16.12.2016 8:38

V Ljubljani se bo za nekaj dni ustavila Ana Mraz

Ljubljana, 16. decembra - Gledališče Ane Monro bo tudi letos v prestolnici pod okriljem Turizma Ljubljana pripravilo zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz. Tako se bo Ana Mraz v parku Zvezda na Kongresnem trgu mudila od danes do 20. decembra, pozneje pa se bo iz Ljubljane selila še v Škofjo Loko, Krško in Maribor.

Ljubljana, Mesarski most. Festival uličnega gledališča Ana Mraz v Ljubljani. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana, Mesarski most.
Festival uličnega gledališča Ana Mraz v Ljubljani.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Na festivalu se bo predstavilo 20 različnih uličnih umetnikov oziroma ulično-gledaliških umetniških skupin iz 14 držav, piše na spletni strani gledališča Ane Monroe.

Festivalsko dogajanje v Ljubljani bo drevi ob 19. uri uvedla polurna lutkovno-kulinarična predstava francoskega umetnika Sebastiena Frabouleta, sledila bo predstava gledališča Šugla Izlet, tej pa cirkuška točka s klobuki tandema Markus Tekiu in Dawit Lakwe.

Ob 20. uri si bo mogoče ogledati 20-minutno predstavo Teatra PolPet z naslovom Riba, sledila bo klovnada španskega umetnika Edgarda Gonzalesa Calafella Papito, vmes pa bo na ogled še ulična animacija v izvedbi mednarodne zasedbe Charivari cie z naslovom Gospod Loyale in njegova pomočnika. To bodo uprizarjali vse festivalske dni v Ljubljani.

Do 20. decembra bodo v Ljubljani nastopili še ulični umetniki in skupine: Anke Piromanke, mednarodna skupina 123!, italijansko-hrvaški tandem Barabba in Sambuca, hrvaško-srbsko skupina Cirko Balkana, Čupakabra, Danijela Zajc, Gledališče dela, Jošt & Veronika, Momo iz Nemčije, Polona & Petra Prosen, Rada Kikelj Drašler, Rogor cirkus, Rosalie Schneitler iz Avstrije, skupina SepateKapate in Trio Šardone.

V petek, 23. decembra, se Ana Mraz za en dan popoldan in večer seli v Škofjo Loko, 26., 28. in 30. decembra pripravljajo program v Krškem, 28. 29. in 30. decembra pa bodo ulični umetniki animirali tudi Mariborčane.

Festival Ana Mraz je že vrsto let del prireditve December v Ljubljani, ki jo pripravlja Turizem Ljubljana. Gledališče Ane Monro med letom poleg Ane Mraz prireja še festivale Prešerna Ana, Ana Desetnica in Ana Plamenita.