Slovenija 23.12.2016 11:24

Pred Mestno hišo v soboto tradicionalni božični koncert

Ljubljana, 23. decembra - Pred Mestno hišo bo v soboto ob 17. uri potekal tradicionalni božični koncert. Sooblikovali ga bodo Mešani pevski zbor Ljubljanski madrigalisti, ki ga vodi dirigent Primož Malavašič, sopranistka Martina Burger, tenorist Matej Vovk in pianistka Aleksandra Naumovski Potisk.

Ljubljana Mestna hiša. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana
Mestna hiša.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti deluje od leta 1991. Predstavil se je na številnih turnejah, gostovanjih, tekmovanjih in koncertih tako doma kot po Evropi.

Malavašič je končal študij harmonike na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani ter orgel na Orglarski šoli v Ljubljani. Znanje na področju orgel, klavirja in dirigiranja je nadgrajeval na Deželnem konservatoriju v Celovcu ter na oddelku za cerkveno glasbo ljubljanske Akademije za glasbo. Tam je diplomiral leta 2000.

Martina Burger je leta 2011 diplomirala na zagrebški Akademiji za glasbo. Uspešno je nastopala na slovenskih in hrvaških ter mednarodnih pevskih tekmovanjih. Kot koncertna pevka je med drugim sodelovala na Dubrovniških poletnih igrah, Varaždinskih baročnih večerih, Festivalu Brežice in Kogojevih dnevih. Nastopa tudi z različnimi orkestri ter v opernih gledališčih v Ljubljani, Zagrebu in na Reki.

Matej Vovk se je šolal na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Od leta 2005 je solist v SNG Opera in balet Ljubljana.

Božični koncert tradicionalno na predbožični večer prireja Staroljubljanski zavod za kulturo v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Mestno občino Ljubljana.

Kot so zapisali, je koncert božične in gospel glasbe priljubljen tako pri Ljubljančanih kot pri obiskovalcih mesta. Postal je stalnica razgibanega decembrskega dogajanja v prestolnici. Letos bo potekal že 13. leto.