Svet 9.1.2017 6:00

V zvezdniški zasedbi novega Umora na Orient ekspresu tudi Willem Dafoe

Los Angeles, 9. januarja - Britanski režiser in igralec Kenneth Branagh pripravlja novo filmsko priredbo znane kriminalke britanske pisateljice Agathe Christie Umor na Orient ekspresu. Zvezdniški igralski zasedbi, v kateri so že Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Johnny Depp in Josh Gad, se je pridružil tudi Willem Dafoe.

Francija, Cannes. Igralec Willem Dafoe. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Igralec Willem Dafoe.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Glavno vlogo detektiva Hercula Poirota, ki na znamenitem vlaku preiskuje umor premožnega Američana, bo odigral Branagh. Penelope Cruz se je igralski zasedbi pridružila nedavno, v njej pa so še Michael Pena, Leslie Odom mlajši in Tom Bateman. Dafoe bo upodobil gospoda Hardmana, potnika, ki bi lahko imel globljo vez z žrtvijo, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Film nastaja pod okriljem Studia 20th Century Fox. Scenarij je napisal Michael Green, med producenti pa je tudi Ridley Scott. Produkcija se je po poročanju specializirane revije The Hollywood Reporter začela novembra lani v Londonu.

Slavno kriminalko Agathe Christie iz leta 1934 je na filmsko platno že prenesel režiser Sidney Lumet leta 1974. Zanj je pred kamero pridobil Lauren Bacall, Alberta Finneyja in Seana Conneryja, v stranski vlogi pa je blestela Ingrid Bergman, ki je zanjo prejela tudi oskarja. Film je imel še pet drugih nominacij za nagrado, v njem pa so med drugim zaigrali še Jacqueline Bisset, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave in Michael York.