Slovenija 16.1.2017 10:10

Igor Teršar na čelo direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo

Ljubljana, 16. januarja - Igor Teršar, nekdanji dolgoletni direktor Javnega sklada RS za kulturo, z današnjim dnem prevzema položaj v.d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo. Na funkcijo ga je za največ pol leta imenovala vlada, ki je z mesta obenem razrešila Biserko Močnik.

Ljubljana. V.d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo Igor Teršar. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
V.d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo Igor Teršar.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Teršar je bil direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti med letoma 2002 in 2016. Diplomiral je na Akademiji za glasbo in magistriral na Fakulteti za družbene vede.

Bil je član programskega sveta RS v Forumu slovanskih kultur, član programskega odbora Unesca za področje kulturne dediščine, predsednik upravnega odbora društva Rastoča knjiga in član več mednarodnih organizacij. Sodeloval je pri številnih nacionalnih in mednarodnih projektih in spodbujal mednarodne izmenjave umetnikov.

Je dober poznavalec zakonodaje in procesov na področju kulture, je na seji prejšnji teden presodila vlada. Delo bo opravljal največ šest mesecev, in sicer do imenovanja generalnega direktorja, ki bo izbran prek natečaja.

Istočasno je vlada razrešila dosedanjo generalno direktorico Biserko Močnik, ki bo v direktoratu, kot je poročal Dnevnik, prevzela druge naloge. Oktobra 2015 je sicer njen odstop med gladovno stavko zahteval soustanovitelj Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij (Ksevt) Miha Turšič zaradi, kot je trdil, njenega zavračanja dialoga s Ksevtom in nerazumevanja umetnosti.