Svet 17.2.2017 6:00

Gibson se dogovarja za režijo drugega dela Odreda odpisanih

Los Angeles, 17. februarja - Igralec in režiser Mel Gibson (61) se po poročanju britanskega The Guardiana s produkcijsko hišo Warner Bros dogovarja, da bi prevzel režijo drugega dela Odreda odpisanih. Prvega je režiral David Ayer. Gibson trenutno beleži uspehe z odmevnim filmom Greben rešenih, ki je nominiran za šest oskarjev, med drugim za najboljši film in režijo.

Francija, Cannes. Ameriški igralec in režiser Mel Gibson. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriški igralec in režiser Mel Gibson.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Prvi del Odreda odpisanih, v katerih so zaigrali Will Smith, Margot Robbie in Jared Leto, je bil sprejet z mešanimi odzivi, a je kljub temu v filmske blagajne po svetu prinesel 746 milijonov ameriških dolarjev.

"Spričo pojava številnih herojev in hudodelcev z nadnaravnimi silami se vlada ZDA odloči ustanoviti skrivni odred najhujših zaprtih zlobnežev. V zameno za boj proti sovražnikom človeštva jih pretkana agentka Amanda spusti na svobodo," so vsebino filma Odred odpisanih povzeli v Koloseju.

Vse od premiere je bil Ayer skeptičen glede nekaterih elementov v filmu, bolj pa se je posvetil novemu projektu Gotham City Sirens, pri katerem bo ponovno sodeloval z Margot Robbie.

Po poročanju Hollywood Reporterja pa naj bi projekt pritegnil Gibsona, ki se z njim že seznanja, v igri pa je kljub vsemu še nekaj drugih režiserjev. Med njimi naj bi bil tudi Daniel Espinosa.

Gibson se bo sicer pridružil Willu Ferrellu in Marku Wahlbergu v nadaljevanju filma Očka proti fotru, z igralcem Vincem Vaughnom pa sodeluje pri trilerju na temu korupcije v policiji.