Svet 19.2.2017 5:30

Del filmske ekipe novega celovečerca o Robinu Hoodu prispel v Dubrovnik

Zagreb/Dubrovnik, 19. februarja - Z oskarjem nagrajeni ameriški igralec Jamie Foxx je prispel v Dubrovnik, kjer je vse nared za snemanje novega celovečerca o srednjeveškem junaku Robinu Hoodu. Staro mestno jedro bo postalo Nottingham, v katerem bo potekal del dogajanja filma Robin Hood: Izvor. Med producenti filma je tudi hollywoodski igralec Leonardo DiCaprio.

Hrvaška, Dubrovnik. Hrvaško mesto Dubrovnik, Stradun. Foto: Hina/STA

Hrvaška, Dubrovnik.
Hrvaško mesto Dubrovnik, Stradun.
Foto: Hina/STA

Poleg Foxxa so danes v Dubrovnik prišli tudi nekateri drugi člani filmske ekipe, ki bo v naslednjih dveh tednih snemala dogodivščine Robina Hooda. Foxxu je namenjena vloga Malega Johna.

V Dubrovniku pričakujejo tudi prihod igralca Jamiea Dornana, ki bo filmski Will Scarlet, medtem ko bo Taron Egerton novi Robin Hood. Njegovo izbranko Marion bo igrala Eve Hewson, nottinghamski šerif pa bo Ben Mendelshon.

Po neuradnih informacijah naj bi tudi DiCaprio spremljal snemanje v Dubrovniku, ki bo potekalo med 20. februarjem in 6. marcem.

V Dubrovnik sta že prispela tudi režiser filma Otto Bathurst in izvršni producent E. Bennett Walsh.

Ustvarjalci filma so začeli sceno postavljati decembra, na Stradunu pa so zgradili objekte, ki bodo pričarali Nottingham. Snemanje bo potekalo na več lokacijah.

V Dubrovniku pričakujejo, da bodo gostili več kot 1000 članov filmske ekipe, ki bo nekaj mesecev bivala v mestu. Producenti namreč načrtujejo snemanje trilogije o Robinu Hoodu.

Premiero novega Robina Hooda, katere proračun je 90 milijonov dolarjev, načrtujejo v februarju 2018, za oglaševanje filma so zagotovili 100 milijonov dolarjev.