Slovenija 18.3.2017 0:30

V Celju se končujejo Dnevi komedije

Celje, 18. marca - V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se nocoj s komedijo Jonas Jonasa Žnidaršiča, pod katero se kot režiser podpisuje Lado Bizovičar, končuje 26. festival Dnevi komedije. V tekmovalnem delu festivala se je od začetka meseca zvrstilo osem predstav. Te so se potegovale za žlahtno komedijo.

Žirija festivala bo nocoj podelila tudi nagrade za žlahtnega režiserja ter žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta leta.

Festival se je začel s komedijo Še vedno mame Jere Ivanc v režiji Uroša Fürsta. Poleg tega so bile na ogled tudi glasbena igra Peter Kušter več avtorjev v režiji Ivane Djilas in glasbena komedija Glorious! Petra Quilterja v režiji Krešimirja Dolenčića.

Prav tako so si gledalci lahko ogledali komedijo Pasji dnevnik - Cucki CJ Johnsona v režiji Matjaža Latina, predstavo Butnskala Emila Filipčiča in Marka Derganca v režiji Vita Tauferja, komedijo Tarzan Roka Vilčnika v režiji Eve Nine Lampič, komično dramo Razlogi za srečo Neila LaButa v režiji Mateje Kokol ter komedija Žalujoča družina Branislava Nušića v režiji Igorja Vuka Torbice.

Festival Dnevi komedije je edini gledališki festival v Sloveniji, ki ponuja ogled najboljših komedij preteklega leta.

Lani so za žlahtno komedijo izbrali predstavo Erika Gedeona Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića.