Svet 23.3.2017 0:30

Leipziški sejem danes odpira vrata za obiskovalce

Leipzig, 23. marca - V Leipzigu bo danes svoja vrata za obiskovalce odprl mednarodni knjižni sejem, ki velja za drugi največji knjižni sejem v Nemčiji. Na sejmu, na katerem pričakujejo predvidoma 260.000 obiskovalcev, se bo predstavilo okoli 2400 razstavljavcev iz več kot 40 držav. Z nacionalno stojnico se bo predstavila tudi Slovenija.

Ljubljana. Knjige. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Knjige.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Letošnja država v gosteh bo Litva. V času knjižnega sejma bo potekal tudi eden največjih festivalov Leipzig bere, ki bo ponudil 3400 prireditev na 411 prizoriščih, na katerih se bo predstavilo 3300 literatov.

Na sejmu se bo predstavila tudi Slovenija. Javna agencija za knjigo RS bo razstavila knjige slovenskih avtorjev tako v izvirniku kot v - predvsem nemških - prevodih. Organizirali bodo tudi razširjen literarni in spremljevalni program s slovenskimi avtorji.

Na različnih dogodkih se bo s svojimi deli predstavilo več slovenskih literatov: Suzana Tratnik, Jože Pirjevec, Boštjan Videmšek, Andrej E. Skubic, Dino Bauk in Marijan Pušavec, Jasmin B. Frelih in Milan Dekleva.

Na ogled bo tudi razstava, ki je nastala po predlogi stripa Alma M. Karlin - Svetovljanka iz province, ki je bila premierno predstavljena lani na Dunaju.