Svet 25.3.2017 5:00

Michel Houellebecq bo obiskal letošnji knjižni sejem v Frankfurtu

Frankfurt, 25. marca - Kontroverzni pisatelj Michel Houellebecq bo jeseni obiskal knjižni sejem v Frankfurtu. Njegova domovina Francija bo častna gostja, Houellebecq pa eden od več kot sto povabljenih francosko govorečih avtorjev. Pričakujejo tudi Nobelovega nagrajenca Jean-Maria Gustava Le Clezia, dramatičarko Yasmino Reza in belgijsko pisateljico Amelie Nothomb.

Italija, Benetke. Francoski pisatelj Michel Houellebecq. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Italija, Benetke.
Francoski pisatelj Michel Houellebecq.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Francija kot častna gostja je svoj program pripravila z geslom Frankfurt po francosko, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal glavni organizator Paul de Sinety. V program je povabil avtorje z vsega sveta, ki pišejo v francoščini. Osrednji del nastopov gostujočih avtorjev bodo izmenjave mnenj in razprave.

Nastop Francije in Houellebecqa na sejmu se direktorju te prireditve Jürgenu Boosu zdi "močan signal", tudi političen. Tudi na knjižnem sejmu v Leipzigu, za Frankfurtom drugem največjem knjižnem sejmu v Nemčiji, ki se bo sklenil v nedeljo, je potekal program z branji francoskih avtorjev.

Frankfurtski sejem, ki obenem velja za največji dogodek založniške industrije na svetu, bo potekal od 11. do 15. oktobra. Po pisanju dpa pomeni vrhunec celoletnega kulturnega dogajanja v Nemčiji, ki od januarja dalje ponuja vrsto prireditev, vezanih na literaturo, glasbo, film in ulično umetnost.