Svet 16.4.2017 6:00

Obeta se nadaljevanje kultnega muzikala Labirint

London, 16. aprila - Fede Alvarez bo napisal scenarij in režiral nadaljevanje kultnega muzikala Labirint iz leta 1986, v katerem je v glavni vlogi nastopil pokojni glasbenik David Bowie. Alvarez, režiser uspešnega filma Ne dihaj!, lika škratovskega kralja Jaretha, ki ga je igral Bowie, v nov film ne bo vključil, je poročal filmski portal Hollywood Reporter.

Velika Britanija, London. Pop legenda David Bowie. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Velika Britanija, London.
Pop legenda David Bowie.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V filmu Labirint je v vlogi najstnice Sarah, ki se poda na popotovanje skozi čarobno kraljestvo, da bi rešila brata iz krempljev zlobnega škratovskega kralja, nastopila Jennifer Connelly. Na poti Sarah sreča številna zanimiva bitja, ki jih je tedaj ustvarilo podjetje Creature Shop v lasti režiserja filma Jima Hensona.

Ob izidu je Labirint doživel velik neuspeh, a je sčasoma postal vse bolj priljubljen in danes velja za kultni film. V Los Angelesu celo vsako leto priredijo ples v maskah na temo Labirinta.

Po pisanju Hollywood Reporterja bo producentka nadaljevanja Labirinta Lisa Henson, hčer režiserja Jima Hensona. Alvarez naj bi novi projekt začel pripravljati, ko bo končal snemanje filmske priredbe dela iz knjižne franšize Milenium Dekle v pajkovi mreži, ki bo v kinih predvidoma oktobra prihodnje leto.