Svet 8.5.2017 5:00

Francoski koreograf Millepied bo režiral film Carmen

Los Angeles, 8. maja - Francoski koreograf Benjamin Millepied, soprog igralke Natalie Portman, bo debitiral kot režiser glasbenega filma Carmen, navdahnjenega po sloviti operi Georgesa Bizeta. Podpisal bo tudi koreografijo. Film bo osredotočen na potovanje protagonistke v iskanju svobode iz mehiške puščave do Los Angelesa, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

ZDA, Hollywood. Francoski koreograf Benjamin Millepied s soprogo, igralko Natalie Portman. Foto: Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Francoski koreograf Benjamin Millepied s soprogo, igralko Natalie Portman.
Foto: Xinhua/STA

Millepied je izjavil, da je hvaležen za podporo filmske skupnosti pri njegovem režijskem debiju. "Preplet glasbe in plesa v filmu je temelj moje kreativnosti. Obdaja me izkušena in nadarjena ekipa, ki me navdaja s samozavestjo, da bomo v filmu krasno predstavili zgodbo Carmen," je dodal.

Glasbo za film bo prispeval Nicholas Britell, ki je bil nominiran za oskarja za glasbo k filmu Moonlight, kot producent pa pri projektu sodeluje Dimitri Rassam. Ta je za AFP povedal, da si je Millepied film, ki bo nastal po sloviti operi, zamislil že pred časom, tudi sam pa je nad njim izredno navdušen: "Zanimanje javnosti za Carmen ni nikoli izzvenelo. Gre za močno in polnokrvno delo."

Film bodo začeli snemati v letu 2018.

Millepied je sodeloval pri filmu Darrena Aronofskyja Črni labod in na snemanju spoznal svojo aktualno ženo Natalie Portman, s katero sta se nedavno razveselila drugega otroka. Nedavno je nastopil v dokumentarnem filmu Reset o njegovem delu v pariški operno-baletni hiši. To je lani zapustil in se vrnil v Los Angeles, kjer deluje kot umetniški vodja L.A. Dance Project.