Slovenija 19.5.2017 10:18

V Plesnem forumu Celje jubilejni 10. Korpus

Celje, 19. maja - V Plesnem forumu Celje se bo danes začela tridnevna koreografska platforma plesnih ustvarjalcev Korpus, s katero bodo počastili tudi aprilski mednarodni dan plesa. Jubilejni 10. Korpus, ki ga spremlja moto Praznuj življenje s plesom, bo drevi uvedel Opus po opusu s koreografijami z državnega in mednarodnega tekmovanja v avtorskih plesih.

Argentina. Ples. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Argentina.
Ples.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Opusu po opusu bo sledil program Prepletanja, ki prinaša koreografije plesnih skupin iz Celja, Laškega, Velenja, Ljubljane, Kranja in Maribora.

V soboto bo v ospredju marca preminula koreografinja in plesalka Trisha Brown, ki velja za pionirko postmodernega plesa. V svoji dolgi karieri je zasnovala več kot sto koreografij, a katerimi je vplivala na delo več generacij plesnih ustvarjalcev. V Celju se ji bodo poklonili z video-predstavitvijo, ki ji bo sledil pogovor.

Ob 20. uri bo sledila premiera plesnega projekta (V) Oda ženski v koreografiji Save Malenšek. Navdih za projekt v produkciji Plesnega foruma Celje je bil svetovno znani romantični balet Labodje jezero.

Nedeljski popoldan bo namenjen plesni delavnici Fluid Balance, ki jo bo vodila performerka Katjuša Kovačić. Delavnica vključuje preplet vseh njenih znanj, kot so akrobatika, fizično gledališče, capoeira, izrazni ples in cirkuške veščine.

Deseti Korpus bodo sklenili z glasbeno-plesno predstavo Plesne izbe Maribor z naslovom Na vseh štirih v koreografiji Dalande Diallo.