Svet 20.5.2017 10:59

Založba Malinc na gostovanju v Španiji

Madrid, 20. maja - Založba Malinc je med 28. aprilom in 5. majem organizirala predstavitev v španščino prevedenih besedil Čudežni prstan in Groznovilca v Hudi hosti slovenskih mladinskih avtorjev Petra Svetine ter Jane Bauer. V španščino jih je v sodelovanju s Gemmo Santiago Alonso prevedla Barbara Pregelj.

Predstavitve so potekale v San Sebastianu in pri španskih distributerjih v Zaragozi in Madridu. Glavnina predstavitev je potekala v Madridu med 3. in 5. majem, in sicer na osnovnih šolah CEIP Fernando de los Rios, Instituto Barrio Loranca in Colegio Penas Albas v Villalbilli ter 3. maja v knjigarni Liberespacio, ki je specializirana za mladinsko književnost.

Gostovanje Petra Svetine, Jane Bauer in Barbare Pregelj v Španiji ter izid španskih prevodov njunih besedil je del projekta Evropska književna raznolikost za mlade bralce, za katerega je založba Malinc v sklopu projekta Evropa kultura pridobila sofinanciranje EU.

Avtorja in prevajalka so se srečali z več kot 700 učenci in učitelji, pa tudi s strokovno in splošno javnostjo v Madridu, Granadi ter San Sebastianu. Knjigi obeh slovenskih avtorjev je mogoče kupiti v bolje založenih knjigarnah v Madridu in na spletu.

Obe knjigi bosta izšli tudi v obliki e-knjige, so sporočili z založbe.