Svet 28.5.2017 5:00

Bill Murray bo nastopil na festivalu klasične glasbe v Dresdnu

Dresden, 28. maja - Hollywoodski igralec Bill Murray že več kot štiri desetletja s svojo pojavnostjo in humorjem navdušuje oboževalce, zdaj pa se bo 66-letnik preizkusil v novi vlogi. Nastopil bo na festivalu klasične glasbe v Dresdnu, kjer bo 4. junija sodeloval v projektu, ki bo povezal besede znanih ameriških literatov z glasbo klasičnih skladateljev.

Kanada, Toronto. Hollywoodski zvezdnik Bill Murray. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Hollywoodski zvezdnik Bill Murray.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Projekt z naslovom New Worlds bo na festivalu v Dresdnu na sporedu 4. junija, dva dni po premieri v nemškem Wolfsburgu. Kasneje bo gostoval po ZDA. Murrayja je k projektu povabil violončelist in direktor dresdenskega glasbenega festivala Jan Vogler, ki bo tudi sam nastopil. Sodelovala bosta še violinistka Mira Wang in venezuelska pianistka Vanessa Perez.

Projekt bo povezal besede priznanih ameriških avtorjev, kot so Ernest Hemingway, Mark Twain in Arthur Miller, z glasbo Johanna Sebastiana Bacha, Georgea Gershwina, Leonarda Bernsteina in drugih skladateljev. Murray bo v njem recitiral besedilo in pel, poroča nemška tiskovna agencija dpa.