Slovenija 26.5.2017 19:41

Letošnji prejemnik nagrade skupine OHO Simon Hudolin Salči

Maribor, 26. maja - Letošnji prejemnik nagrade skupine OHO je Simon Hudolin Salči (SBD). Prejemnika te osrednje nagrade za slovenske mlajše vizualne umetnike so razglasili na nocojšnji prireditvi v UGM Studiu, kjer so tudi razstavili dela vseh štirih nominirancev.

Simon Hudolin Salči je magistriral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani in od leta 2004 deluje v dvojcu z Matejo Rojc pod imenom Small But Dangers. Lani se je dvojec predstavil na samostojnih razstavah v Centru sodobnih umetnosti v Celju in na Institutu za sodobno umetnost v Zagrebu, letos pa na razstavi v galeriji ŠKUC v Ljubljani.

Za nagrado skupine OHO so se potegovali še Anja Jelovšek, Gregor Rozman in Nina Slejko Blom.

Nagrada skupine OHO je osrednja nacionalna nagrada za vizualno umetnost, namenjena mladim umetnikom do 40. leta starosti. Podeljuje se za kakovostno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa.

Njen pobudnik je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. in jo letos podeljuje dvanajsto leto zapored, tokrat v sodelovanju z Residency Unlimited in Trust for Mutual Understanding. Dobitnik nagrade bo tako v septembru odpotoval na dvomesečno rezidenco v Residency Unlimited v New York.