Svet 12.6.2017 12:21

Galerija P74 na sejmu sodobne umetnosti Volta 13 v Baslu

Basel, 12. junija - V Markthalle v Baslu se danes s predogledi začenja sejem sodobne umetnosti Volta 13, na katerem se predstavlja 70 galerij sodobne umetnosti. Med njimi je kot edina iz regije tudi Galerija P74, ki se sejma udeležuje petič. Na stojnici galerije se samostojno predstavlja vizualna umetnica Polonca Lovšin.

Polonca Lovšin v Baslu predstavlja najnovejše kolaže iz serije Everything's moving (Tourists, Migrants and...) iz leta 2016. V njih podobe sproščenih turistov na obali Jadranskega morja in njihovega klepeta sooča s temami terorizma, begunstva in klimatskih sprememb. Statistika in dialog skačeta od lokalnih h globalnim temam, od osebnega k socialnemu in ustvarjajo podobo spreminjajočega se sveta, v katerem živimo, so sporočili iz Galerije P74.

Na stojnici galerije bosta na ogled še dva objekta Polonce Lovšin. Delo iz leta 2009 The Lemon Jacket kaže postopek pridobivanja elektrike iz limon - štiri limone, baker, železo in žice lahko ustvarijo dovolj energije za malo LED luč. Projekt Vseuporabnidežnik 1 iz leta 2002 predstavlja nov način, kako dežnik lahko služi tudi kot orodje za pridobivanje vode.

Sejem sodobne umetnosti Volta 13 bo za širšo javnost vrata odprl v torek, potekal pa bo do sobote.