Svet 14.6.2017 15:26

Primorski APZ v Krakovu zmagal v kategoriji sakralne glasbe

Krakov, 14. junija - Na 8. mednarodnem tekmovanju pevskih zborov, ki je konec tedna potekalo v Krakovu, je Akademski pevski zbor (APZ) Univerze na Primorskem zasedel prvo mesto v kategoriji sakralne glasbe. Tekmovala sta še zbor Prosvetnega društva Anton Bezenšek iz Frankolovega in APZ France Prešeren iz Kranja, ki je v omenjeni kategoriji dosegel tretje mesto.

Med 25 tekmovalnimi zbori iz 15 držav so slovenski zbori dosegli lep uspeh. V kategoriji mešanih odraslih zborov je primorski univerzitetni zbor iz Kopra osvojil drugo mesto, APZ France Prešeren Kranj pa tretje mesto. Moški pevski zbor Prosvetnega društva Anton Bezenšek iz Frankolovega pa je bil tretji v kategoriji ljudske in popularne glasbe.

Tekmovanje Cracovia cantans je potekalo v sedmih kategorijah, absolutni zmagovalec in dobitnik grand prixa je postal švicarski zbor Männerstimen Basel, piše na uradni spletni strani.

Zbore so ocenjevali skladatelji Romuald Twardowski in Pawel Lukaszewski iz Poljske, Javier Busto iz Španije in Rihards Dubra iz Latvije.