Slovenija 15.6.2017 14:34

Ksenija Repina imenovana za v. d. umetniške direktorice festivala Borštnikovo srečanje

Ljubljana, 15. junija - Minister za kulturo Tone Peršak je za v.d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja imenoval Ksenijo Repina. Prejšnja direktorica Alja Predan je bila na podlagi sporazuma z delodajalcem razrešena, javni razpis pa ni bil uspešen. Z namenom nemotene izvedbe letošnjega festivala je minister za v. d. umetniške direktorice imenoval Ksenijo Repina.

Maribor, SNG Maribor. Novinarska konferenca 52. Festivala Borštnikovo srečanje, ki bo potekal med 20. in 29. 10., na njej pa so predstavili program in potek letošnjega festivala. V.d. umetniške direktorice Festivala Borštnikovo srečanje Ksenija Repina. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, SNG Maribor.
Novinarska konferenca 52. Festivala Borštnikovo srečanje, ki bo potekal med 20. in 29. 10., na njej pa so predstavili program in potek letošnjega festivala.
V.d. umetniške direktorice Festivala Borštnikovo srečanje Ksenija Repina.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Ksenija Repina je univerzitetna diplomirana dramaturginja z izkušnjami in referencami na ustvarjalnih področjih v različnih medijih, že več kot desetletje pa v različnih vlogah sodeluje pri organizaciji Festivala Borštnikovo srečanje, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Repina bo funkcijo opravljala do imenovanja novega umetniškega direktorja festivala Borštnikovo srečanje po izvedenem javnem razpisu oziroma najdlje do konca leta.

Alja Predan je odstopila z mesta umetniške direktorice Borštnikovega srečanja zaradi, kot je dejala v izjavi za medije konec februarja, spremenjenih razmer, v katerih deluje festival v zadnjem letu dni. V SNG Maribor so takrat povedali, da so z njo vedno dobro sodelovali.