Slovenija 17.6.2017 8:00

V Šiški festival urbanega dogajanja

Ljubljana, 17. junija - Na Trgu prekomorskih brigad pred Centrom urbane kulture Kino Šiška bo danes potekal festival urbanega dogajanja Šiška Open. Popoldan bodo v sklopu dogodka za mlade ŠiškaFejst potekale športne, plesne in ustvarjalne delavnice, zvečer pa bodo na vrsti koncerti Zlatka ter finalistov Špil lige. Dogajanje bo zaokrožil koncert presenečenja.

Zbrane bo ob 15.30 nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković in uvedel festival. Pred Kinom Šiška se bodo nato predstavile najrazličnejše organizacije iz Šiške. Potekale bodo delavnice rolkanja, rolanja, bmxa, hip hopa, breakdancea, grafitiranja, cirkuških vragolij in borilnih veščin.

Obiskovalci bodo lahko tudi ustvarjali, prebirali knjige v Knjižnici pod krošnjami, se udeležili turnirja namiznega tenisa in se sprehodili po galerijah Photon - Center za sodobno fotografijo, Centru in galeriji P74 ter GalerijiGallery. Za glasbo bo poskrbel DJ K'Pow.

Večer bo uvedel nastop priljubljenega hip-hoperja Zlatka, ki mu bo sledil finale prve lige dijaških bendov Kina Šiška - Špil lige. Na odru se bodo zvrstile najboljše glasbene skupine sezone 2016/2017 - Joker Out, The Mint, Rock Heroes in Lapsus. O zmagovalcu bo poleg komisije odločalo tudi občinstvo.

Za veliki zaključek pa v Šiški napovedujejo še koncertno presenečenje.

Projekt je sofinanciral Turizem Ljubljana, dogodek pa je del programa festivala Junij v Ljubljani, ki poteka na Kongresnem trgu od 8. do 21. junija. V primeru dežja bo dogodek potekal v Kinu Šiška.