Slovenija 17.6.2017 9:00

Marko Hatlak in Funtango za uvod v Primorsko poletni festival

Koper, 17. junija - S koncertom skupine Marko Hatlak in Funtango se drevi v Kopru pričenja že 24. izvedba Primorskega poletnega festivala. Do vključno 2. julija bodo pod geslom Povezujemo z različnimi prireditvami povezali sedem krajev na Primorskem ter v sosednji Italiji in Hrvaški.

Organizatorji kot vrhunca festivala izpostavljajo gostovanje Mestnega gledališča iz Brna na Češkem z rock opero Jesus Christ Superstar in premierno uprizoritev Goldonijevih Baruf v koprodukciji štirih gledališč.

Festival bo gostoval v Kopru, Izoli, Piranu, Ankaranu, Novi Gorici, Miljah in Pulju. Za zaključek letošnjega festivala, ki bo štel kar 11 programskih dni, bosta 2. julija na sporedu koncert Obalnega komornega orkestra v dvorani sv. Frančiška v Kopru in predstava Gašperja Tiča Trio v produkciji koprskega gledališča na plaži v Valdoltri.

Primorski poletni festival poteka nepretrgoma od leta 1994. V dvajsetih sezonah so izvedli več kot 600 predstav oz. drugih projektov, od tega 35 produkcij in koprodukcij z več ponovitvami. Festival je v teh letih veliko prispeval k boljši kulturni ponudbi v krajih ob morju ter pripomogel k prepoznavnosti obmorskih mest, bližino dveh meja pa je izrabil za dobre odnose s sosednjimi pokrajinami in državami. Njegova ambicija ostaja biti ustanova, ki v poletnem času skrbi za visokokakovostno ponudbo prireditev ob slovenskem morju ter posega v mednarodni prostor, piše na spletni strani festivala.