Slovenija 1.7.2017 8:00

V Plečnikovem atriju NUK četrti glasbeno-gledališki festival

Ljubljana, 1. julija - S koncertom zasedbe Manouche se bo drevi v Plečnikovem atriju začel poletni festival Poleti v NUK, ki ga Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK) pripravlja že četrto leto. Do 22. junija obljubljajo poletne večere, posvečene šansonu, avtorski in etno glasbi, jazzu in gledališču.

Festival bodo sooblikovali priznani glasbeniki in igralci kot tudi še neuveljavljeni ustvarjalci, ki jim v NUK odpirajo vrata, "da pokažejo kaj zmorejo", so sporočili iz NUK.

Po nocojšnjem koncertu skupine Manouche se bodo vsak večer do 22. junija vrstili nastopi glasbenikov in igralcev. Tako bo v nedeljo nastopil Martin Ramoveš (vokal, kitara) z zasedbo Marko Petrič (bas, spremljevalni vokal) in Luka Drobnič (bobni), dan pozneje bo na sporedu večer šansonov v izvedbi skupine Same babe, v torek pa bodo gostili kantavtorico Ditko.

V sredo bo v Gledališču v atriju na ogled predstava Gospod predsednik v izvedbi Žige Čamernika, v četrtek bo nastopila etno zasedba IstRaNbuL, v petek pa
Igor Matković na trobenti z zasedbo Robert Jukič (kontrabas), Rebeka Zajc (klavir) in Bojan Krhlanko (bobni). Prihodnjo soboto bodo gostili pevko Katjo Šulc z zasedbo, v nedeljo pa mlade ustvarjalce Berlejbej.

V drugem festivalskem tednu med 10. in 16. julijem bodo gostili pevko Niko Vistoropski, kantavtorja Boštjana Narata, etno zasedbo Dvojina, skupino Jazz Ladies, zasedbo Balladero in mlade glasbenike Eni Od Sedmih Milijard. V Gledališču v atriju bo na ogled predstava Anje Mejač Kamniti čevlji.

Tretji teden pa bodo zaznamovali večer šansonov z Borisom Cavazzo in člani Fake Orchestra, kantavtorski večer Gregorja Stermeckega z zasedbo, etno večer s skupino Getonka in jazzovski večer z Zlatkom Kaučičem. Ta teden si bo mogoče ogledati tudi monokomedijo Mateja Mijatovića z Domnom Valičem Zapornik št.3.2.3., festival pa bo v soboto, 22. julija, sklenil koncert skupine Los Ventilos.