Slovenija 5.7.2017 9:31

Za uvod v piranske filmske večere pod zvezdami Škafarjeva Mama

Piran, 5. julija - Z drevišnjo projekcijo filma Mama režiserja Vlada Škafarja se bodo ob cerkvi sv. Jurija v Piranu začeli filmski večeri pod zvezdami. Obiskovalci si bodo vsako sredo zvečer v juliju in avgustu lahko brezplačno ogledali filme, ki jih bodo, kot napovedujejo organizatorji, očarali z nenavadnimi zgodbami, zgodovinskimi dogodki in aktualnim dogajanjem.

Izola. Režiser Vlado Škafar. Foto: Lena Dujc/STA Arhiv STA

Izola.
Režiser Vlado Škafar.
Foto: Lena Dujc/STA
Arhiv STA

Projekcije v Pastoralno kulturnem centru Georgios že nekaj let organizirata Društvo meščanov mesta Piran in tamkajšnja župnija. Pred drevišnjim uvodom v letošnje filmske večere bo potekal tudi pogovor z režiserjem Vladom Škafarjem in drugimi ustvarjalci filma Mama.

Že čez teden dni bo na sporedu film Dotik vode v režiji Solveig Anspach, do konca julija pa se bodo zvrstili še Rdeča želva Michaela Dudok de Wita ter Negovalka režiserja Slavka Horaka.

Avgustovske projekcije se bodo začele z dokumentarcem o koncertu skupine Laibach v Severni Koreji Dan osvoboditve v režiji Ugisa Olteja in Mortena Traavika, nadaljevali pa z lutkovno animiranim Bučkom Claudea Barrasa. Sledila bosta še filma Moja sestra suhica v režiji Sanne Lenken ter Ko ljubezni ni več režiserja Joachima Lafossea.

V primeru slabega vremena bodo projekcije v dvorani Pastoralno kulturnega centra Georgios.