Svet 13.7.2017 5:30

V italijanskih kinih septembra film o Bocelliju z Antoniom Banderasom

Rim, 13. julija - Italijanski kinematografi bodo 18. septembra začeli prikazovati film The Music of Silence, nastal po avtobiografiji italijanskega tenorista Andree Bocellija, je slavni pevec sporočil na svojem Facebook profilu. V filmu Michaela Radforda je nastopil španski zvezdnik Antonio Banderas.

Mehika, Mexico City. Španski igralec Antonio Banderas. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Mehika, Mexico City.
Španski igralec Antonio Banderas.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Film temelji na pevčevi istoimenski avtobiografiji, v njem pa so uporabili več neobjavljenih skladb, ki jih je danes 56-letni Bocelli ustvaril v mladosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Banderas je v filmu upodobil Bocellijevega učitelja, posneli pa so ga v Rimu in Toskani. Angleški režiser Radford, znan po filmu Poštar, je skupaj z Anno Pavignanoz in v sodelovanju z Bocellijem podpisal tudi scenarij.

Bocelli, rojen leta 1958 v Toskani, je strast do glasbe kazal že v otroštvu, ko je začel igrati klavir in kasneje še druga glasbila, popoln instrument pa je našel v svojem glasu. Rodil se je s prizadetim vidom in pri 12 letih popolnoma oslepel.

Leta 1994 je s pesmijo Il mare calmo della sera slavil na glasbenem festivalu Sanremo, sledila je prva velika operna vloga v Verdijevi operi Macbeth. Za božič istega leta je že pel skladbo Hitite kristjani (Adeste fideles) papežu Janezu Pavlu II. in desettisočglavi množici vernikov na Trgu svetega Petra v Vatikanu.

Pesem Con te partiro, ki jo je kasneje posnel v duetu s Sarah Brightman z naslovom Time to Say Goodbye, je mesece kraljevala na vrhu svetovnih lestvic in ostaja ena največjih uspešnic vseh časov. V svoji karieri je prodal 80 milijonov plošč.

Novembra lani je napolnil ljubljanske Stožice. Na prvem samostojnem koncertu v Sloveniji je izvedel arije iz oper italijanskih skladateljev ter filmske skladbe, ki jih je objavil na albumu Cinema.