Slovenija 10.8.2017 8:49

Hatlak s Funtangom in Mlakarjem na Gospodarskem razstavišču

Ljubljana, 10. avgusta - V sklopu 65. Ljubljana festivala bodo nocoj po novem v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča nastopili Marko Hatlak in Funtango. Izvedli bodo raznovrsten glasbeni program s priokusom tanga, na koncu koncerta pa se jim bo kot posebni gost pridružil kantavtor in igralec Iztok Mlakar.

Ljubljana. Plakat za 65. Ljubljana festival. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Plakat za 65. Ljubljana festival.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Uveljavljeni harmonikar Marko Hatlak je skupino Funtango zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo prepoznavnost, so zapisali na Ljubljana festivalu.

Repertoar iz novega tanga so Funtango razširili na svojstvene priredbe velikih klasičnih mojstrov, na primer Štirih letnih časov Antonia Vivaldija, musette francoskega mojstra Richarda Galliana in Hatlakove avtorske skladbe. Na današnjem koncertu bodo odmevali tudi številne skladbe Astorja Piazzolle, med njimi Vuelvo al sur in Vayamos al Diablo.

Funtango poleg vokalista in harmonika Hatlaka sestavljajo še violinist Dejan Gregorič, pianist Jan Sever, kitarist Andrej Pekarovič in kontrabasist Jošt Lampret.

Posebni gost tango večera bo priljubljeni kantavtor, igralec in pevec Iztok Mlakar, ki je v lanskem letu prvič nastopil s Hatlakom z izbranimi skladbami s svojega repertoarja pred povsem navdušenim domačim občinstvom. Nocoj bodo glasbeniki skupaj izvedli kantavtorjeve pesmi Beštija, Avtopromet Gorica, Štefana in Vandima. To bo redka priložnost videti Mlakarja nastopati pred širšim občinstvom, saj ima sam raje manjše koncerte.

Zaradi slabe vremenske napovedi so organizatorji nocojšnji koncert iz Križank prestavili na Gospodarsko razstavišče, opozarjajo na festivalski spletni strani.