Svet 13.8.2017 5:30

Direktorica Kinodvora Nina Peče Grilc na Sarajevskem filmskem festivalu o inovacijah v kinematografih

Sarajevo, 13. avgusta - Sarajevski filmski festival z mednarodno kinematografsko mrežo Europa Cinemas, katere član je tudi Kinodvor, drugič zapovrstjo v okviru programa Avant Premiere organizira seminar Innovation Day Lab. Danes bo seminar z naslovom Kinematografi kot pomembna umetniška, kulturna in družbena središča vodila direktorica Kinodvora Nina Peče Grilc.

Ljubljana, Kongresni trg. Direktorica Kinodvora Nina Peče Grilc. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana, Kongresni trg.
Direktorica Kinodvora Nina Peče Grilc.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Nina Peče Grilc bo skupaj s predsednikom španske art kino mreže CineArte Javierom Pachonom udeležence popeljala skozi teme programiranja v kinematografih, razvoja občinstev, mladih občinstev in filmske vzgoje, komunikacijskih strategij in promocije filmov. Namen seminarja je okrepiti mreže regionalnih kinematografov in jim ponuditi platformo, preko katere bi izmenjevali dobre in slabe izkušnje ter primere dobre prakse, so sporočili iz Kinodvora.

Seminar je namenjen prikazovalcem iz balkanskih držav - članom mreže Europa Cinemas - in vsem profesionalcem, ki se udeležujejo 23. Sarajevskega filmskega festivala.

Mednarodna kinematografska mreža Europa Cinemas povezuje 1088 kinematografov v 654 mestih in 41 državah sveta. Nina Peče Grilc je od maja 2014 članica sveta direktorjev in organizacijskega odbora združenja Europa Cinemas.

Sarajevski filmski festival se bo s podelitvijo nagrad sklenil 18. avgusta.