Svet 22.8.2017 5:30

Denzel Washington prihodnje leto spet na Broadwayu

New York, 22. avgusta - Ameriški igralec Denzel Washington bo prihodnjo pomlad spet stopil na broadwayski oder. Nastopil bo v igri ameriškega dramatika Eugenea O'Neilla The Iceman Cometh, ki jo bodo premierno izvedli 26. aprila 2018. Režiral bo George C. Wolfe, je poročanje ameriških medijev povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Kanada, Toronto. Ameriški igralec Denzel Washington. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Ameriški igralec Denzel Washington.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

The Iceman Cometh terja vzdržljivost tako od igralcev kot gledalcev, saj v primeru celotnega besedila traja pet ur. Dogaja se v newyorškem baru, kamor med druščino obupanih ljudi nekaj svetlobe vnesejo obiski trgovskega potnika.

Dvakratni oskarjev nagrajenec Washington, znan po filmih, kot so Ameriški gangster Ridleyja Scotta ter Dan za trening in Veličastnih sedem režiserja Antoinea Fuque, je na Broadwayu nastopil leta 2010 v gledališki igri Ograje dramatika Augusta Wilsona.

Igra o afroameriškemu očetu iz delavskega razreda, ki v 50. letih prejšnjega stoletja poskuša skrbeti za svojo družino, pri čemer se spopada z duhovi iz lastne preteklosti, mu je prinesla nagrado tony, po njej pa je posnel tudi istoimenski film in v njem odigral glavno vlogo. Leta 2014 je na Broadwayu nastopil v igri o revni temnopolti družini A Raisin in the Sun Lorraine Hansberry.