Svet 23.8.2017 6:00

Začelo se je snemanje nadaljevanja muzikala Mamma Mia!

Los Angeles, 23. avgusta - Deset let po veliki uspešnici Mamma Mia!, ki je v blagajne po vsem svetu prinesla več kot 600 milijonov dolarjev, se je začelo snemanje novega dela priljubljenega muzikala z naslovom Mamma Mia: Spet se začenja! Filmska ekipa se mudi na hrvaškem otoku Vis, ki bo za potrebe filma postal grški otok Kalokairi, kjer so posneli prvi del.

Hrvaška, Zagreb. Muzikal Mamma Mia. Foto: Hina/STA Arhiv STA

Hrvaška, Zagreb.
Muzikal Mamma Mia.
Foto: Hina/STA
Arhiv STA

Premiera filma, ki bo tako kot prvi del temeljil na uspešnicah skupine Abba, bo 20. julija prihodnje leto. V vlogi Donne bo ponovno Meryl Streep, vračata se tudi Julie Walters kot Rosie in Christine Baranski kot Tanya. V vlogi hčerke Sophie bo spet Amanda Seyfried, medtem ko se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard in Colin Firth še naprej trije možni očetje Sam, Bill in Harry, so v torek sporočili predstavniki studia Universal.

Filmska zgodba se vrača v zgodovino in opisuje dogajanje, ki je pripeljalo do zapletov, ki so jih gledalci spoznali prvem delu. Mlado Tanyo bo tako igrala Alexa Davies, mlado Rosie pa Jessica Keenan Wynn. V vlogah mladih Sama, Billa in Harryja bodo nastopili Jeremy Irvine, Josh Dylan in Hugh Skinner.

Scenarij za nadaljevanje filma je napisal Ol Parker (Eksotični hotel Marigold), ki bo film tudi režiral.