Svet 26.8.2017 5:00

Sorrentino vendarle snema film o Berlusconiju

Rim, 26. avgusta - Pred rimskih Kolosejem so te dni snemali nov film italijanskega režiserja Paola Sorrentina z delovnim naslovom Loro, ki ga naznanjajo kot biografijo nekdanjega italijanskega premiera in medijskega mogotca Silvia Berlusconija. Sorrentino je snemanje filma napovedal že lani, a je potem naznanil, da je projekt padel v vodo.

Libija. Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Libija.
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na sceni pred Kolosejem, ki je privabila številne radovedneže, so se v sredo sprehajala dekleta v minicah na poti na zabavo, ki jim bo spremenila življenje. Film Loro naj bi se po pisanju francoske tiskovne agencije AFP posvetil Berlusconijevemu zasebnemu življenju, med drugim njegovim erotičnim večerjam v družbi deklet na klic ter odmevni ločitvi od druge žene Veronice Lario.

Trenutno še delovni naslov filma Loro ima lahko dva pomena. V dobesednem prevodu pomeni oni, zapisan kot l'oro pa bi pomenil zlato. Danes 80-letnega Berlusconija bo v filmu upodobil režiserju zelo ljub igralec Toni Servillo, Gianpaola Tarantinija, moškega, ki je nekdanjemu italijanskemu premierju priskrbel prostitutke, pa bo igral Riccardo Scamarcio.

Sorrentino je najbolj znan po delu Neskončna lepota (2013), nagrajenem z oskarjem za najboljši tujejezični film. Zelo uspešna je bila njegova desetdelna televizijska serija v angleškem jeziku Mladi papež, v kateri je glavno vlogo odigral Jude Law, pred tem pa je posnel tudi dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.

Italijanski časnik Il Messaggero je poročal, da naj bi bil Berlusconi navdušen nad tem, da se bo njegove biografije lotil prav Sorrentino, njemu izredno ljub režiser. Ponudil naj bi mu celo, da lahko snema na njegovih zasebnih posestvih.

Sorrentino je filmski projekt o Berlusconiju napovedal že septembra lani, novembra pa ga je preklical in dejal: "Razmišljal sem o filmu o Berlusconiju, a to je zapletena zgodba. Ne moremo vedno delati filmov, ki bi jih radi posneli."