Svet 29.8.2017 10:02

Duran Duran danes v Zagrebu

Zagreb, 29. avgusta - Ena najbolj priljubljenih britanskih skupin pop glasbe iz 80. let prejšnjega stoletja Duran Duran bo danes nastopila na odprtem športnem stadionu Šalata v Zagrebu. Duran Duran bodo igrali v Zagrebu v sklopu turneje Paper Gods, na kateri predstavljajo najnovejši album. Obiskovalci pričakujejo številne hite skupine.

Ljubljana. Britanska skupina Duran Duran. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Britanska skupina Duran Duran.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Wild Boys, Union of the Snake, A view to kill, Girls on film, Rio, Hungry like a wolf, Ordinary world, Come undone in Save a Prayer so nekateri najbolj znanih hitov skupine Duran Duran, ki je svojo kariero začela v Birminghamu leta 1978. Paper Gods je njihov 14. studijski album.

V skoraj 40-letni karieri so prodali več kot 100 milijonov albumov, njihove pesmi pa so bile mesece v vrhovih svetovnih glasbenih lestvic. Glasbeno so jih umeščali v novi romantizem, novi val in synth-pop.

Znani so po svojih provokativnih video spotih, nekateri so bili cenzurirani na MTV in prepovedani na BBC. Za svoje delo so prejeli številne nagrade, priredbe njihovih pesmi pa so preigravali mnogi znani izvajalci, med drugimi tudi Franz Ferdinand, Deftones, Korn, Hole in Courtney Love.

Organizatorji zagrebškega koncerta so naznanili, da je koncert razprodan in da ne bo predskupine. Duran Duran so v Zagrebu prvič nastopili januarja leta 2001.