Slovenija 1.9.2017 5:00

V Kanalu se začenja mednarodni festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi

Kanal, 1. septembra - Z otvoritveno slovesnostjo se bo danes zvečer v Kanalu začel mednarodni festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi 2017, ki bo letos ponudil devet koncertov. Slavnostni govornik bo minister za kulturo Anton Peršak, navzoče na župnijskem vrtu bo pozdravil tudi kanalski župan Andrej Maffi.

Ljubljana, vlada. Minister za kulturo Anton Peršak. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, vlada.
Minister za kulturo Anton Peršak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Sledil bo koncert mešanega pevskega zbora Adoramus iz Logatca. V župnijski cerkvi bo pod taktirko dirigenta Marjana Grdadolnika izvedel dela slovenskih in tujih skladateljev.

Pred začetkom festivala bodo v galeriji Rika Debenjaka odprli razstavo Alberta Sirka ob 70-letnici smrti. Predstavljene bodo njegove slike iz zasebnih zbirk, razstavo pa pripravlja Verena Koršič Zorn.

Festival obsega 11 dogodkov, med njimi devet koncertov. Tri koncerte bodo pripravili v Italiji, v Bardu v Terskih dolinah, Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici, zaključni koncert festivala pa 25. oktobra v Kulturnem domu v Trstu. Tudi letos bodo dva od koncertov namenili mladim. Po napovedih organizatorjev bodo na koncertih izvedli sedem slovenskih glasbenih novitet.

Letošnji festival bo posvečen v začetku leta preminulemu dirigentu Antonu Nanutu, ki je bil vse od začetka umetniški vodja festivala.