Slovenija 5.9.2017 7:45

V Kranju razstava del skupine japonskih umetnikov

Kranj, 5. septembra - Gorenjski muzej bo drevi ob 19. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju odprl razstavo likovnih del skupine japonskih umetnikov RYU. Razstava Hamano & RYU v Sloveniji - dela na papirju je namenjena počastitvi 25-letnice diplomatskih odnosov med Slovenijo in Japonsko.

Umetniška dela poleg vodje skupine RYU Toshihira Hamana razstavljajo Takuzo Yamauchi, Kimiko Nishio, Fumie Matsushita, Takayuki Nagai, Kotoe Nagai, Koji Uemura, Nobuko Hamano, Sumiyo Takai, Noriaki Sangawa, Yukiko Bito, Hiroko Oshima, Manabu Oshima, Naoko Sagioka, Yukiko Yano, Sayuri Shima, Mayuko Masuda in Kaori Wada.

Razstavljena dela bodo v Galeriji Mestne hiše in Stebriščni dvorani na ogled do 28. septembra, so sporočili iz Gorenjskega muzeja. Slavnostni govornik na odprtju razstave bo izredni in pooblaščeni veleposlanik Japonske v Republiki Sloveniji Keiji Fukuda, zbrane na odprtju gostujoče razstave bo nagovorila tudi državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik.

Kot so sporočili organizatorji, v počastitev 25-letnice diplomatskih odnosov med Slovenijo in Japonsko Toshihiro Hamano in umetniki skupine RYU po več kot 30-letnem kulturnem sodelovanju ponovno razstavljajo v Sloveniji. Na tokratni razstavi se vračajo k izhodišču likovne umetnosti z deli na papirju, v katerih se preizkušajo v različnih izraznih sredstvih.