Svet 19.9.2017 5:30

V Montrealu koncert ob prvi obletnici smrti Leonarda Cohena

Montreal, 19. septembra - Leto dni po smrti se bodo kanadskega pevca, tekstopisca, pesnika in pisatelja Leonarda Cohena 6. novembra spomnili s koncertom v športni areni Bell Centre v Montrealu. Med nastopajočimi bodo Sting, Elvis Costello in Philip Glass, je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila Cohenova družina.

Kanada, Montreal. Kanadski pevec Leonard Cohen. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Kanada, Montreal.
Kanadski pevec Leonard Cohen.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Cohenov sin Adam Cohen, prav tako glasbenik, je povedal, da mu je oče pred smrtjo naročil, naj ga pokopljejo v Montrealu zraven njegovih staršev. Povedal pa mu je tudi, da naj v primeru organiziranja javne slovesnosti njemu v čast, izberejo njegov rodni Montreal. Koncert sam vidi kot neke vrste izpolnitve dolga do očeta, piše AFP.

Med nastopajočimi na koncertu bodo še kanadski glasbenici k.d. lang in Feist, ameriška pevka Lana Del Rey, irski glasbenik Damien Rice in član ameriške zasedbe The Lumineers Wesley Schultz.

Koncerta naj bi se udeležil tudi kanadski premier Justin Trudeau.

Cohen je umrl 7. novembra lani v starosti 82 let v Los Angelesu. Glasbenika so večkrat označili za botra melanholije in visokega svečenika patosa. V šest desetletij dolgi karieri je nanizal vrsto uspešnic, kot so Suzanne in So Long, Marianne z njegovega prvenca Songs of Leonard Cohen ter Dance Me To The End Of Love in I'm Your Man.