Slovenija 22.9.2017 11:06

V celjskem gledališču premiera predstave za otroke Erazem in potepuh

Celje, 22. septembra - V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje bodo nocoj ob 18. uri premierno uprizorili predstavo za otroke Astrid Lindgren Erazem in potepuh v režiji Ajde Valcl. Erazem in potepuh je zgodba o devetletnem Erazmu, ki nima ne družine ne toplega doma, zato živi v sirotišnici, in o potepuhu Oskarju.

Celje. Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Celje.
Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Nad Erazmom bdi gospodična Kraguljevka, ki ga pogosto krega in zmerja. Erazem tako zelo hrepeni po ljubeči družini in toplem domu, da neke noči pobegne iz sirotišnice. Na svoji poti sreča potepuha Oskarja. Preživljata se s petjem in sekanjem drv. Skupaj preživita veliko nenavadnih, nevarnih pa tudi zanimivih dogodivščin. V mestu razkrinkata velika tatova Lifa in Liandra.

Erazem in potepuh v ospredje postavlja osamljenega dečka, ki si nadvse želi ljubezni družine in prijateljev. Neomajno verjame vase in se pogumno poda na potovanje. Zgodba o iskanju ljubezni, pripadnosti in družine je vpeta v napeto, skoraj detektivsko zgodbo o dogodivščinah Erazma in Oskarja, ki jo pisateljica začini s svojim značilnim humorjem, navajajo v SLG Celje.

V predstavi igrajo Blaž Dolenc, Branko Završan, Jagoda, Minca Lorenci, Manca Ogorevc, Igor Sancin, David Čeh, Rastko Krošl in Mario Šelih.

Avtor dramatizacije je Staffan Götestam, avtorja songov sta Astrid Lindgren in Staffan Götestam. Prevajalec je bil Darko Čuden, avtorica priredbe songov Ana Duša, dramaturginja je bila Tina Kosi, scenografinja pa Mateja Kapun.