Slovenija 15.10.2017 10:00

Boris Cavazza Kvintet nocoj vabi na akustično glasbeno popotovanje

Ljubljana, 15. oktobra - S koncertom zasedbe Boris Cavazza Kvintet se bo nocoj ob 20. uri na velikem odru Drame začela nova sezona Drama Akustike. To bo že 51. nedeljski koncert na odru osrednjega slovenskega gledališča.

Ljubljana. Stavba SNG Drama v Ljubljani. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Stavba SNG Drama v Ljubljani.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Igralec Boris Cavazza. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Igralec Boris Cavazza.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Cavazza, sicer gledališki in filmski igralec ter režiser, na glasbeno popotovanje vabi skupaj s kitaristom Igorjem Leonardijem, kontrabasisom Žigo Golobom, bobnarjem Enosom Kuglerjem in saksofonistom Primožem Fleischmanom.

Predstavili se bodo z avtorskimi pesmimi s pridihom swinga, jazza, bluesa, popevk in balad s poudarkom na mediteranskem melosu in poetiki. Poleg novejših avtorskih skladb bo Cavazza odpel tudi nekaj neapeljskih in sicilijanskih pesmi.
a
"Vsaka skladba je svoj korak, ki pušča sled na svojstven način. Besedila skladb prinašajo Cavazzo v vsej polnosti. Ljubečega, romantičnega, duhovnega, radoživega, kritičnega, socialno angažiranega, iščočega, nostalgičnega, modrega in vzgojnega," so zapisali v SNG Drama Ljubljana.

V nadaljevanju sezone Drama Akustike bodo do aprila prihodnje leto nastopili še Rudi Bučar in Istrabend, Bossa de Novo, Severa Gjurin, Neca Falk s koncertom Maček Muri, Iztok Mlakar, Damir Avdić, Damir Imamović in skupina Zmelkoow.