Svet 29.10.2017 5:00

Na West Endu prihodnje leto muzikal o Tini Turner

London, 29. oktobra - Na West Endu bodo prihodnje leto uprizorili muzikal o življenju Tine Turner. Muzikal s preprostim naslovom Tina bo premiero doživel spomladi v londonskem Aldwych Theatre, v glavni vlogi bo igrala in pela Adrienne Warren. Tina Turner pa se je za to priložnost celo vrnila iz pokoja, je poročal britanski BBC.

Rusija, Moskva. Pevka Tina Turner. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija, Moskva.
Pevka Tina Turner.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

"Pokoj je čudovit," je Tina Turner povedala ob predstavitvi muzikala v Londonu. Po njenih besedah lahko dlje spiš, delaš stvari, ki jih želiš, krasiš hišo: "Samo preproste stvari, o katerih si sanjal, ko si delal in je bilo to vse, kar si počel." V obdobju, ko je bila slavna, je namreč večino časa preživela na avtobusih, letalih ali v avtomobilih na turnejah.

Pevka sprva ni bila naklonjena temu, da bi sodelovala pri predstavi, ki bo na ogled od aprila 2018 dalje. Po lastnih besedah tega ni želela zato, ker ni resnično razumela muzikala, zdaj pa "se uči in izkuša", kaj muzikali pravzaprav so.

Da so jo prepričali k temu, da je projektu dala blagoslov, so producenti morali odleteti v Švico, kjer Tina Turner živi. Zaradi tega se je, kot pravi, vrnila iz pokoja in je zelo vesela, da je lahko del projekta.

V predstavi jo bo upodobila v Virginiji rojena igralka in pevka Adrienne Warren. Tina Turner je z izborom zadovoljna, nekoliko dvomi le v to, da ne bo plesala tako, kot je ona. Na predstavitvi je izbranka že odpela tri pesmi, tudi dva dueta s Tino, za katero je dejala, da je navdih vsem ženskam, še posebej tistim, ki so drugačne polti od belk.

Ameriška pevka Tina Turner s krstnim imenom Anna Mae Bullock velja za eno najbolj prodajanih glasbenic v zgodovini rock glasbe. Prislužila si je naziv kraljice rock and rolla, osvojila je osem grammyjev in prispevala uspešnice, kot so The Best, What's Love Got To Do With It, We Don't Need Another Hero in Golden Eye v istoimenskem filmu o Jamesu Bondu.

Kariero je danes 77-letna glasbenica začela z Ikeom Turnerjem, kasnejšim možem, od katerega je pobegnila in se nato tudi ločila. Z odra se je poslovila leta 2009. Kasneje se je poročila z dolgoletnim spremljevalcem, nemškim založnikom Erwinom Bachom, se odrekla ameriškemu državljanstvu in pridobila državljanstvo Švice.